Naast het boekengala op 27 maart in WestlandTheater de Naald organiseren we tijdens de boekenweek ook een educatieprogramma voor het voortgezet onderwijs in de vorm van workshops ‘Spoken word’ op diverse scholen in het Westland.

Deze workshops worden gegeven door Spoken word artiest Elten Kiene.

Elten is spoken word-artiest, presentator, organisator, rapper en workshopdocent. Hij is mede-oprichter en -organisator van het platform Woorden Worden Zinnen (opgericht in 2010) en was onderdeel van het hiphopcollectief Brandwerk(opgericht in 2010). Daarnaast is hij ambassadeur van de Bibliotheek AanZet en reisde hij o.a voor het project Next Generation Speaks naar Liverpool, San Francisco en Johannesburg.

Met Brandwerk stond hij op vele podia, onder andere in het voorprogramma van Great Minds (Winne, Sticks, Jiggy Djé en Dokter Moon). Ook trad de groep, onder contract bij het label Neerlands Dope van rapper Akwasi, op voor de Koninklijke familie. 

Als spoken word-artiest heeft Elten vele podia betreden, onder andere bij PaginagrootsMensen Zeggen Dingen en Late Night Poetry Jam. In 2016 was hij één van de schrijvers in de Poëziebus en in 2017 werkte hij mee aan een reclamespot voor ING. Elten maakt deel uit van Clubspoken.

De scholen die dit jaar meedoen zijn het Flora College in Naaldwijk en ISW Poeldijk.