Het eerste Westlandse boekengala is achter de rug en met veel plezier kijken wij als organisatie terug op de aanloop en het gala zelf.

Na maanden van voorbereiding, wat vooral bestond  uit het regelen van artiesten, programma/draaiboek samenstellen en de aankleding van WestlandTheater De Naald is zo’n avond helaas snel voorbij maar gelukkig  hebben we de foto’s nog .

De foyer van WestlandTheater De Naald was omgetoverd tot een heuse sfeervolle nachtclub waar de gasten bij binnenkomst getrakteerd werden op een glaasje bubbels en konden luisteren naar een sfeervol muzikaal welkom door het duo Esther van Es en Jan van Bijnen.
Binnenkomst foyer:

Het thema van de boekenweek  “verboden vruchten” was zowel in de optredens maar ook in de aankleding van De Naald aanwezig en het  was helemaal super om te zien dat een groot deel van de gasten de door ons geadviseerde dresscode serieus genomen hadden. Galajurken, smokings , hoge hakken en vlinderstrikken wat hadden sommige mensen er een hoop werk van gemaakt.

Groot respect voor onze host van de avond Margriet Bolding, met hilarische intermezzo’s tussen de optredens van de andere artiesten leidde zij ons door de avond heen.

Zaalprogramma:

Niemand minder dan Jules Deelder, Fresku en Justin Samgar hadden we te gast, maar ook Else Kemps winnaar van de Turing gedichtenwedstrijd 2016 en het NK Poëtry Slam 2017.

Ook de prijsuitreiking  van de door Schrijvers tussen de kassen uitgeschreven schrijfwedstrijd vond plaats en de winnaars (Hans Kamp, Giel van der Hoeven en  Nienke van Vianen )gingen met een lidmaatschap van de vereniging, een exemplaar van loswerk en een trofee naar huis.

Het tweede deel van de avond :

Onze eigen Westlandse Streekdichter Marijke van Geest droeg voor uit eigen werk en theatergroep “Het Wilden Westen” liet ook van zich horen in twee verschillende acts. En natuurlijk de band FABruari four die tijdens het tweede deel van de avond tussen alle optredens door ons muzikaal vermaakten.

In aanloop naar maar ook na afloop hebben we zeer veel pers momenten mogen beleven en we waren een week lang aanwezig tijdens het ochtend programma van onze locale omroep de WOS.

Al met al een geslaagde eerste editie.

Zet 15 maart 2018 maar vast in de agenda want dan gaan we weer los met een 2de editie.

Tot volgend jaar.

 

fotografie: Olga Mulder