Eshter Verhoef (1968) is een van de succesvolste schrijfsters van dit moment. Er zijn meer dan 2,4 miljoen exemplaren van haar thrillers en romans verkocht. Verhoefs werk is in tal van landen verschenen en meermalen bekroond en genomineerd.

Met haar boeken won Verhoef de NS Publieksprijs, de Gouden Strop, de Diamanten Kogel, de Hebban|Crimezone Award en tweemaal de Zilveren Vingerafdruk. Zij is met acht nominaties recordhouder NS Publieksprijs-nominaties en is Nederlands meest genomineerde en bekroonde thrillerauteur. Vier keer werd zij genomineerd voor de Gouden Strop, de Zilveren Vingerafdruk/Crimezone-award en de Belgische Diamanten Kogel.

Haar thrillers zijn echte ‘page turners’ en houden je tot het laatste moment in spanning. Haar meest recente thriller ’Facade’ verschijn in maart van dit jaar.

Voordat Esther Verhoef bekendheid verwierf als schrijfster van fictie schreef zij circa 60 populair wetenschappelijke en informatieve boeken over (huis)dieren, waarvan er wereldwijd meer dan 9 miljoen zijn verkocht.  Ook was zij hoofd- en eindredacteur van enkele veelgelezen tijdschriften in haar oude vakgebied. Daarnaast was zij gerespecteerd dierenfotografe en runde een beeldbank met uitgevers, reclamebureaus en dierenrechtenorganisaties als klant.