Annejet van der Zijl (1962) is een van de meest gelezen schrijvers van ons land. Zij studeerde kunstgeschiedenis en massacommunicatie in Amsterdam en International Journalism in Londen. In 1998 debuteerde zij met ‘Jagtlust’. Vier jaar later volgde ‘Anna’ de biografie van Annie M.G. Schmidt, waarvan meer dan 100 000 exemplaren verkocht zijn.

Haar boek ‘Sonny Boy’ verscheen in 2002, werd vertaald in acht talen en net als ‘Anna’ verfilmd, terwijl ‘Anna’ ook bewerkt werd tot een musical die nog steeds in het theater te zien is en bekroond werd bij de Musical Awards 2018.

In 2009 verscheen Bernhard, een verborgen geschiedenis over de Duitse achtergrond van onze voormalige prins-gemaal. Op dit boek promoveerde Annejet als historica. Ook werd het boek bekroond met de M.J.Brusse-prijs voor beste Journalistieke Boek. Drie jaar later publiceerde Annejet Gerard Heineken over de oprichter van het gelijknamige concern en in 2014 verscheen een selectie van haar misdaadverhalen onder de titel Moord in de Bloedstraat.

In 2015 verscheen De Amerikaanse prinses, over het veelbewogen leven van Allene Tew, de Amerikaanse peetmoeder van prinses Beatrix. Dit boek bezette wekenlang de eerste positie op de bestsellerlijsten. Inmiddels zijn er meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. De filmrechten zijn gekocht door Joop van de Ende als basis voor een internationale televisieserie. Het boek is inmiddels vertaald in het Duits en in het Engels, dat laatste als An American Princess – the many lifes of Allene Tew.

In 2017 verscheen een heruitgave van het niet eerder apart gepubliceerde verhaal De Dageraad, waarin de geschiedenis wordt verteld van de voorouders van Sonny Boy. Het boek werd geillustreerd door Sylvia Weve. In 2018 publiceerde Annejet samen met Jo Simons haar eerste fictieboek De val van Annika S. Dit boek is geïnspireerd door haar ervaringen als misdaadjournalist en de eerste in een meerdelige serie.

Voor haar totale oeuvre ontving zij de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.