Dylan Otto is als kind al in de ban van muziek. Er komt een drumstel en het is dan ook ritme dat Dylan vooral interesseert. Een stuwende ‘groove’ maakt het leven heel wat plezieriger. En de ‘groove’ is overal, of het nu funk, soul, disco, reggae, house of techno wordt genoemd.

Tijdens zijn studie rechten draait hij in een muziekcafé en eind jaren ’90 komen er ‘echte’ draaitafels en een mengpaneel in huis. Als house dj met een voorliefde voor een knallende dansvloer probeert hij de hemel te bestormen, onder meer door met vrienden feesten te organiseren. Op deze feesten draait Dylan vaak als ‘voorprogramma’ of ‘afsluiter’ na Nederlandse top dj’s als Roog, Lucien Foort, Benny Rodrigues en Michel de Hey. Twee keer wordt het vooruitstrevende festival Just Jamm Outdoor georganiseerd.

Als hij in 2006 Jamm Beach begint in Ter Heijde aan Zee (www.jamm-beach.nl) gaat de focus in eerste instantie naar het strandpaviljoen en het organiseren van feesten daar. Het draaien blijft echter en wordt door de feesten bij Jamm almaar breder. Muziek van alle jaren en ook ‘laidback’ komt in de platentas. Maar nog altijd is de ‘groove’ leidend: Life’s a party if U want it! Er komen ook samenwerkingen met muzikanten, vooral saxofonisten.

Voor een dj die een energieke avond met een volle dansvloer wil brengen, ben je bij Dylan Otto aan het juiste adres. Een set kan van ‘toen’ zijn met soul, funk, disco en/of 80-ies/90-ies of juist meer van ‘nu’ (geen ‘top 40’) met de meest dansbare en swingende club, (deep)house, techhouse en wellicht een randje ‘oldschool’. Geen ‘hokjesdenken’, maar de juiste groove, dat is waar het om draait!