en last but not least Jan van Bijnen​ en Esther Van Es​ kennen elkaars muzikale kunnen en brengen op 28 maart een adembenemende performance in de foyer van De Naald. Vanaf 19.15 uur waan je je in een nachtclub, sfeervol, chique en zwoel, met nummers van artiesten als Grace Jones, Dayna Kurtz en Candi Station. Een fantastische opwarmer voor het literaire feest dat om 20.00 uur van start gaat in de grote zaal. Speciaal voor het Westlands Boekengala

Esther van Es is een creatieve en passievolle zangeres, gezegend met een integere stem. Haar theatrale inslag maakt haar optredens een belevenis voor het publiek.Esther heeft deel uitgemaakt van verschillende formaties en meegewerkt aan CD producties en shows. Na haar studie Zang Lichte Muziek aan het Rotterdams Conservatorium zong zij jaren in de Close Harmony groep Stars & Belles, het neusje van de zalm binnen de Nederlandse Close Harmony. Ook heeft zij met haar eigen werk opgetreden onder de naam Karol en treedt zij met The More The Mary op in de Nederlandse Theaters met een prachtige theatrale muziekshow.

Jan van Bijnen speelt akoestische en electrische gitaar, dobro, mandoline, banjo, lap- en pedalsteelgitaar, vibrafoon, accordeon, trompet, hoorn, mondharmonica en piano. En…verzorgt ook nog een heel fijne (achtergrond)zang. Hij speelde al in de muzikale formaties van artiesten als Rob de Nijs, Freek de Jonge, Claudia de Breij en Paul Haenen en in internationale acts als die van Markus Rill, Annika Fehling, Adam James Sorensen en Dana Winner. Jan maakt deel uit van Point Quiet (americana noir) en Verbraak | Van Bijnen.