Fresku, van rapper tot cabaretier…
“Geef een pen en ik beschrijf voor jou wat ik beleef en denk…” uit Twijfel
Fresku voelt een noodzaak om het leven en de wereld te begrijpen. In zijn teksten deelt hij zijn ervaringen, zijn vragen en zijn ideeën over alles wat er om ons heen gebeurt. Hij voert een soort innerlijke strijd, met als belangrijkste wapens zijn taal, zijn pen, zijn poëzie en zijn humor.
Als kind van een Nederlandse moeder en een Antilliaanse vader groeide hij op in Eindhoven en Curaçao. Hij droomde over een carrière als zanger, tekenaar of schrijver, maar belandde in de riemenfabriek van Eindhoven. Na vier jaar trouwe dienst bij de riemenfabriek besloot hij toch zijn droom achterna te gaan als de Woordkunstenaar Fresku .
Inmiddels is hij drie albums verder, met ieder vier sterrenrecensies in onder andere de Volkskrant, optredens op de grote festivals zoals Lowlands en Paaspop, een uitverkocht Paradiso en mediaoptredens in DWDD , Pauw en 24 uur met…
“Was ik maar iemand anders dan diegene die ik ben
De domme slungel achter in de klas die niemand kent
De leraar kan m’n fouten zien maar niemand ziet talent
De lege ruimte in m’n hoofd is waar ik liever ben…”
Eén ding mag duidelijk zijn: Fresku heeft een hoop te vertellen en te delen. Niet alles kan hij kwijt op een plaat of tijdens een festival. Inmiddels vertelt hij zijn verhaal tijdens zijn theatertournee: De Fresku Show.
Foto: Jeroen Hofman